Ρήγα Φεραίου 5

Καστοριά, 52100 Ελλάδα

T. +30 24670 22022

Φ. +30 24670 21414

M. info@doltsohotel.gr


Doltso Luxury Hotel
Αξιοθέατα
  • 1. Λίμνη Καστοριάς
  • 2. Σπήλαιο του Δράκου
  • 3. Βυζαντινο Μουσειο Καστοριας
  • 4. Ενυδρείο
  • 5. Βυζαντινή Μονή Παναγίας Μαυριώτισσας

Στην καρδία του ιστορικού κέντρου της πόλης της Καστοριάς

Το ξενοδοχείο "Ντολτσό" βρίσκεται στη καρδία του ιστορικού κέντρου της πόλης της Καστοριάς. Απολαύστε έναν ωραίο περίπατο μέσα στα σοκάκια της Καστοριάς θαυμάζοντας τα αρχοντικά της που σας μεταφέρουν σε άλλες εποχές.Αποστάσεις

Αεροδρόμιο Καστοριάς Αριστοτέλης 7,8 χλμ.
Λίμνη της Καστοριάς 2,3 χλμ
Λαογραφικό Μουσείο Καστοριάς 20 μέτρα.
2-kastoria-lake-above
kastoria-2
dragon-cave
Αξιοθέατα
Ο γύρος της λίμνης

Ο γύρος της λίμνης είναι από τις πιο κλασικές διαδρομές που κάνει ένας Καστοριανός και που φυσικά προτείνει στον κάθε επισκέπτη της πόλης. Ξεκινάμε τη διαδρομή από την Νομαρχία και καταλήγουμε κάπου στο Δημαρχείο. Έτσι, διανύοντας όλη την παραλιακή οδό που βρίσκεται μέσα στην πόλη, ο επισκέπτης έχει την χαρά να δει κόσμο στα καφέ, πλατάνια, πάρκα αλλά και την μοναδική αντανάκλαση της πόλης, μέσα στην λίμνη. Αφού περάσουμε από το νοσοκομείο η διαδρομή είναι φανταστική και τις τέσσερις εποχές του χρόνου και τις 24 ώρες της ημέρας. Οι σκιές των δέντρων, τα πεσμένα φύλλα, τα κίτρινα και μοβ άνθη που φυτρώνουν πάνω στην πλαγιά του βουνού, η αντανάκλαση του φεγγαριού, οι πρώτες ακτίνες του ήλιου, το γραφικό ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου πάνω στον βράχο, η εκκλησία της Παναγίας της Μαυριώτισσας και τα παραδοσιακά κτίσματα που την περιστοιχίζουν, ο γεροπλάτανος, οι ψαράδες, οι πάπιες και τα ψάρια, η θέα στις απέναντι όχθες και οι γαλάζιες βάρκες ή τα παραδοσιακά καράβια που διασχίζουν τα νερά της λίμνης είναι τα στιγμιότυπα αυτά που αποτυπώνονται στην μνήμη του κάθε επισκέπτη, όσα χρόνια και αν περάσουν.

Λαογραφικό Μουσείο Καστοριάς

Σε έναν από τους δρόμους της παλιάς Καστοριάς, στην περιοχή που βρίσκεται το καλύτερα διατηρημένο μέρος της, τα καλντερίμια και τα αρχοντικά, βρίσκεται το αρχοντικό του Νεράτζη Αϊβάζη, το οποίο στεγάζει από το 1975 το Λαογραφικό Μουσείο Καστοριάς.


Σπήλαιο του Δράκου

Το σπήλαιο βρίσκεται στις όχθες της λίμνης, στους πρόποδες του μικρού βουνού, που δημιουργεί την χερσόνησο που είναι χτισμένη η πόλη. Δίπλα ακριβώς από την σπηλιά, είναι χτισμένο το ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου πάνω στα βράχια.

Η παράδοση θέλει τη σπηλιά, να είναι ένα χρυσορυχείο το οποίο φύλαγε, άγρυπνος φρουρός ένας δράκος. Η είσοδος του σπηλαίου ανακαλύφθηκε το 1954, ενώ η χαρτογράφησή του έγινε το 1968. Το μεγαλύτερο βάθος από την είσοδο φτάνει τα 18 μέτρα και η θερμοκρασία μέσα σε αυτό, δεν ξεπερνάει τους 18°C, με μέση θερμοκρασία τους 16°C. Η περιγραφή του εσωτερικού της σπηλιάς είναι: 10 αίθουσες διαφόρων διαστάσεων, 7 υπόγειες λίμνες και 5 σήραγγες. Κατά την περίοδο των εργασιών που έγιναν στο σπήλαιο, ανακαλύφθηκαν οστά αρκούδας των σπηλαίων, που χρονολογούνται 10.000 χρόνων.